СУЕЕ се разширява с класна стая в сградата на училище "Братя Миладинови"

1
Помещението ще бъде използвано от третокласници
Помещението ще бъде използвано от третокласници

СУЕЕ се разширява с класна стая на територията на ОУ „Братя Миладинови“.

Това предложение ще бъде гласувано на сесията на Общинския съвет-Русе в понеделник, пише Русе Медиа. До това разместване се стигна, след като директорът на ОУ „Братя Миладинови“ е информирал общината, че за учебната 2021/2022г. на територията на училището има едно помещение – „класна стая №38“, с площ от 49.59 кв.м., намиращо се на 3 етаж в сграда на ул. “Алея Възраждане“ № 58, за което има отпаднала необходимост от използване за нуждите на учебния процес.

При необходимост помещението може да бъде предоставено за използване в помощ на учебния процес в Средно училище за европейски езици „Свети Константин-Кирил Философ“.

Междувременно в Община Русе е постъпил доклад от Добромира Николова – директор на СУЕЕ-Русе, с който се иска да бъде предоставено помещение за група от 3 клас за целодневна организация на учебния ден. Тъй като училището няма капацитет от стаи, това трябва да стане в сграда на друго общинско училище в Русе.

Директорът е отправила молба за съдействие от страна на Община Русе, предвид настойчивия апел от страна на родители на ученици от СУЕЕ за решение на проблема.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари