Няма да канят посланиците на Русия и Беларус на първото заседание на НС

0
Това решиха партиите на среща днес. Вижте позициите на всяка от тях
Това решиха партиите на среща днес. Вижте позициите на всяка от тях Видео: NOVA

Това решиха партиите на среща днес. Вижте позициите на всяка от тях

Руският посланик Елеонора Митрофанова и ръководителят на мисията на Беларус у нас няма да бъдат канени на първото заседание на новия парламент. Мнозинството от политическите партии, представени в 48-ото Народно събрание, е подкрепило възражение на „Демократична България” на среща в четвъртък.

Получихме подкрепа от „Продължаваме Промяната”, ГЕРБ и ДПС. „Възраждане” и БСП възразиха срещу това решение. От „Български възход” по-скоро показаха становище да се придържаме към общата европейска позиция”, уточни Надежда Йорданова от ДБ, предава NOVA.

Позициите на партиите

Удовлетворени сме, че надделя евроатлантическото мнозинство при вземането на решението - че не следва да се канят посланиците на Русия и Беларус. Считаме, че това ще е правилното решение, което ще вземе администрацията”, коментира Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

Поканата на руския посланик Елеонора Митрофанова би политизирала излишно ситуацията, затова подкрепихме тази наша позиция. Този път мнозинството застана зад нея. Има и позиция на държавите членки на ЕС и съобразявайки се с нея, администрацията ще отправи покани към посланиците от корпуса”, каза Андрей Гюров от „Продължаваме Промяната”.

Решението и позицията на ДПС са ясни, както винаги, а именно - посланикът на Руската федерация да не бъде канен”, обясни Станислав Анастасов от Движението.

Има дипломатически правила, които трябва да се спазват. Да оставим институциите да ги спазват. Обществото има далеч по-големи проблеми, които трябва да решаваме като народни избраници. Мисля, че е малко рано да влизаме в какъвто и да е било политически пиар”, е мнението на Георги Самандов от „Български възход”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    Мнение
    Мразя Нато! Дължат ми една камара пари от удръжки на заплатите ми! Когато човек не е вреден за обществото следва да бъде поощряван от към ДДС, акцизи, финансови облекчения и т.н. И тук идва и отговорът колкото по-наведени са ни главите, толкова по-умни и интелигентни сме като нация. Докато американците са пълната противоположност идват тук разни войничета и негри има сред тях шумни, невъзпитани, безотговорни хора с високи претенции и покритие нулево и отгоре на това сме длъжни ние да ги изхранваме с нашите данъци пък те "щели да ни пазят". Питам само докога ще търпим тази ИЗМЕТ?!
  • 18
    5
    МАРИЯН ДИМИТРОВ
    ГЪЗОЛИЗЦИ!
  • -17
    4
    Повод за гордост
    Ето, че в Парламента може да се взимат решения даващи повод за гордост. БРАВО.
  • -18
    3
    Полуръст путин
    Най после една достойна българска позиция,а не да седим на два стола.Убийците,терористите ,изнасилвачите,мародерите и крадци на женски гащи ,перални и тоалетни чинии нямат място в Парламента на държава от ЕС и НАТО.Слава Украина .Целия цивилизован свят е с вас.Видя се и в гласуването в ООН.
  • 16
    2
    123
    Браво отрепки ! Американското посолство се гордее с вас. Да го духа бедният народ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари