Няма да бутат остъклени тераси

0
Проверката за незаконни надстройки не включвала остъклените балкони
Проверката за незаконни надстройки не включвала остъклените балкони

Остъклените тераси няма да бъдат бутани, съобщават от прокуратурата, предаде Канал 3.

Проверката за незаконни надстройки не включвала остъклените балкони. Тече проверка за незаконни надстройки в пет области в страната, 57 са влезлите в сила заповеди за премахване, обясни заместник-главният прокурор Ася Петрова на брифинг в Съдебната палата във връзка с разпоредената от ВАП проверка за незаконно надстрояване.

"ДНСК и съответните компетентните органи в общините започнаха проверки в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе - там тече проверка", заяви тя. 

По думите ѝ са установени 225 жилищни сгради от 3-та категория и 122 жилищни сгради 4-та категория със завършено застрояване. 

"Проверката не обхваща остъкляване на балкони по 3 причини: не се изисква разрешение за подобно остъкляване, влязло в сила от декември 2015 г. На второ място това не попада в обхвата на нашата проверка и трето, те не биха могли да са съществено отклонение от инвестиционни проект", отбеляза Петрова. 

"Проверката, която е извършила Върховната административна прокуратура обхваща само случаите на съществени отклонения от параметрите", уточниха от прокуратурата.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари