Ням по рождение проговори пред чудотворна икона в Св. Гора!

0
Македонски младеж се излекува след молитва пред икона на Св. Богородица
Македонски младеж се излекува след молитва пред икона на Св. Богородица

За чудото, което се случило в началото на декември на Атон в Дохианрския манастир, разказва монах, който присъствал по време на чудното събитие.

Чудото бе съобщено и на едно от църковните събития в Солун, Гърция. 

В параклиса, в манастира Дохиар на Св. Гора, където ежедневно игуменът на манастира отец Григорий с братята пеят псалми, служат молебни и поменават стотици имена за здраве и упокоение, един наш брат се молил с часове и получил благодат от Божията Майка Скоропослушница, която бързо и с желание излива благодатта си към верните, които се обръщат към Нея“, съобщава Vimaorthodoxias.gr, цитиран от pravoslavie.ru. dobrotoliubie.com.

По думите на свидетеля, осемнадесетгодишно момче от град Струмица, Р. Македония, който страдал от силно заекване, посетил манастира Дохиар, за да се поклони пред чудотворния образ на Божията Майка Скоропослушница. Когато младият човек, който никога през живота си не е говорил, а е можел да издава единствено нечленоразделни звуци, отишъл в манастира и застанал пред чудотворната икона „Скоропослушница“, той казал на разбираем език: „Майко Мария, дай ми здраве“

Всички, които били с него и знаели за живота на младия човек, били поразени. В края на молитвата, която невъзмутимо извършил монах от манастира, младият мъж се обърнал към присъстващите, които също се молили, и казал:

Благодаря на всички, аз се чувствам много добре“.

Това е още един от многобройните случаи на чудотворната сила, на Майката Божия, чрез иконата й „Скоропослушница“ (бързо чуваща молитвите б.р.). Благодатта на Майката Божия ежедневно се излива над много вярващи, както от Гърция, така и от чужбина. Хората се молят към Св. Богородица Скоропослушница така: „Радвай се, Всеблага Скоропослушнице, изпълняваща нашите благи молби.“ 

Молитва към Св. Богородица Скоропослушница.

Преблагословена Владичице, Приснодево Богородице, свръхестествено родила Бог Слово за наше спасение и преизобилно приела Неговата благодат повече от всички, явила се море от Божествени дарования и вечнотечаща река от чудеса, изливаща благост на всички, прибягващи с вяра към Тебе! Припадайки пред Твоята чудотворна икона, Те молим, Всещедра Майко на Човеколюбивия Владика: покажи ни Твоите пребогати милости и скоро изпълни нашите моления, които Ти принасяме, Скоропослушнице, и устрой всичко за полза, утешение и спасение на всички. Посети, Преблага, Твоите раби с Твоята благодат, подай изцеление и пълно здраве на болните, тишина на обуреваемите, свобода на пленените и утеши страдащите. Избави, Всемилостива Госпожо, всеки град и страна от глад, язви, трус, потоп, огън, меч и други временни и вечни наказания, като отклоняваш Божия гняв с Твоето Майчино дръзновение; и освободи Твоите раби от душевна немощ, надигания на страстите и грехопадения, та като поживеем безпрепятствено във всяко благочестие в този век, в бъдещия да се удостоим с вечни блага, по благодатта и човеколюбието на Твоя Син и Бог, на Когото подобава всяка слава, чест и поклонение, с Безначалния Негов Отец и с Пресветия Дух, сега и винаги, и във вечни векове. Амин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари