Няколко важни факта за вагината

2
Женската полова система е интересна не само от плътска, но и от познавателна гледна точка
Женската полова система е интересна не само от плътска, но и от познавателна гледна точка

Женската полова система е интересна не само от плътска, но и от познавателна гледна точка.

Познаването й значи по-пълноценно сексуално общуване и по-здравословен живот, пише Woman.bg.

И така първият факт е, че оргазмът е отлично средство срещу главоболието. Любовта изработва в организма достатъчно количество ендорфини, които заменят обезболяващите средства.

Природата така е устроила женския организъм, че влагалището може да се очиства само.

Микрофлората на влагалището изхвърля множество бактери и гъбички. За съжаление това не се отнася за венерическите заболявания, затова си струва да се помисли за контрацептиви.

Вагината е това, което ядем!

Известно е, че миризмата и вкусът на спермата пряко зависят от това какво е ял мъжът.

Това важи най-вече за продуктите с характерен мирис и вкус като кафе, ананас, портокали. Но малцина знаят, че същото важи и за вагината.

При здравата жена няма мирис от влагалището, но може да има оттенъци: сладък вкус от плодове и леко горчив от зеленчуци. Вагината променя размерите си. Повече жени имат много малко разстояние до матката - 3-4 сантиметра.

Но при възбуждане влагалището се "издължава", за да поеме мъжкия член и да се избегнат травми. Не бива да се забравя, че мускулите на вагината се нуждаят от тренировки – както и всички други мускули.

При продължително въздържание тъканта на мускулите изтънява и може да започне разрушаването им. Влагалището съдържа вещества, срещани в черния дроб на акулите.

Жената отделя сквален (squalene), който се съдържа и в растителното масло, черния дроб на акулата, овлажняващите кремове. Скваленът е естествен и есенциален компонент от синтеза на холестерол, стероидни хормони и витамин D в човешкото тяло.

Обикновено всички вагини си приличат. Но отвътре. Отвън, клиторът може да е с различна големина - 2,5-3 см, външните срамни устни могат да са съвсем малки или да са дълги няколко сантиметра, а вътрешните срамни устни, които наподобяват крила на пеперуда, могат да бъдат скрити или да се показват от външните устни.

Повечето жени нямат симетрични срамни устни - обикновено едната страна е по-голяма от другата! Цветът на интимните ви части може да се различава от тоновете на кожата ви като цяло.

Много жени със светла кожа имат кафява или лилавеникава кожа там долу, докато някои с по-тъмна кожа имат по-бледа вулва. Сексът с надарен мъж няма да я разтегли, бъдете спокойни.

Вагината е изключително еластична и може да приеме голям пенис, а след това да се върне в нормално състояние. Тренирането на мускула Pubococcygeus, наричан още "любовен" мускул, може да вкара вагината ви във форма.

Освен, че така ще имате по-силно усещане по време на секс, ще ви бъде и по-лесно да свършвате.

Ето как да упражнявате този мускул - сийте го както когато се опитвате да спрете да уринирате. Задръжте за 10 секунди, после отпуснете. Правете по 2 серии по 10-20 пъти на ден. Ще забележите разлика след около месец.

Тя гъмжи от бактерии! Спокойно, те са от типа, които ви предпазват от микроорганизми, предизвикващи инфекции. Една от тези добри бактерии е лактобацилът, който се съдържа и в киселото мляко. Възбудата ѝ влияе добре...

Една от причините да харесваме секса толкова много е стимулацията на вагината, независимо дали получавате оргазъм, която предизвиква отделянето на хормони на щастието.

Но прекалено много секс може да я извади от форма. Хипер редовният секс може да ви отпусне, но прекаляването с него в кратък период от време може да предизвика претриване и възпаление или дори инфекция на пикочните пътища.

Не можете да си изгубите нещо вътре Вагината ви не е черна дупка. Не е възможно нещо (тампон например) да изчезне в матката ви. Шийката на матката препречва пътя. И все пак е възможно да не достигате тампона си.

Ако ви сполети нещо подобно, клекнете и се опитайте внимателно да го извадите. Ако не стане, насрочете си час при гинеколог, който ще го извади бързо и безболезнено.

Избягвайте да слагате храна там – включително шоколадов сироп или бита сметана.

Захарта може да доведе до инфекция. И накрая един виц.

Вагината е малък театър, в който веднщъж в живота се поставя премиера, веднъж в месеца кървава драма, в него може да влезе само един зрител, който при това трябва да остане прав.

Източник: Woman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари