Няколко приложения на омекотителя за дрехи, за които никога не бихте се сетили

0
Няколко приложения на омекотителя за дрехи, за които никога не бихте се сетили

Знаете ли, че омекотителят, освен че прави дрехите ни меки и удобни, в домакинството може да се използва и за някои други нужди. Това са интересни съвети за многократна употреба на тази ароматна течност.

1. Освежава пространството

Ако не искате да харчите парите си за закупуване на освежител за въздух, можете да си го направите сами от омекотител. Тубичката с пръскалка напълнете с вода и омекотител в съотношение 1:3. С тази течност напръскайте завеси, килими и други тъкани, които искате да имат приятен аромат. Също така, можете с това да освежите и интериора на колата.

2. Премахва статичното електричество

За да предотвратите бързо натрупване на прах на вашия телевизор или други пластмасови повърхности в апартамента, няколко капки неразреден омекотител поставите в кърпа за бърсане на прах и избършете с нея желания обект. Така ще предотвратите разпространение на статичното електричество, което привлича прах и ще имате чисти и с добър мирис мебели.

3.Дава перфектен блясък на гладките повърхности

Искате ли да имате почистващ препарат, който на гладките повърхности дава перфектен блясък, тогава смесете чаша омекотител с четири чаши вода и го поставете в бутилката с пулверизатор. Поръсете с тази течност кърпата за бърсане на прах и избършете с нея стъклените повърхности в апартамента, душ кабината и други твърди и гладки повърхности и след това избършете с кърпа.

4. Улеснява премахването на старите тапети

С помощта на омекотител можете да изтеглите стари тапети от стената. Направете смес от една пълна капачка от омекотител и четири чаши вода. Накиснете гъба в течността и нанесете на тапетите. Оставете 20-30 минути и след това лесно ще свалите тапетите от стената.

5. Омекотява и четки за боядисване

Четки за боядисване ще бъдат по-меки, ако след употреба ги измиете с вода, в която сте капнали няколко капки омекотител. Подсушете ги и след това подготвите. Ще се уверите, че при следващата употреба няма да бъдат твърди и твърди.

Източник: За Жената.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари