Някой се готви да вземе милиони за картовите идентификатори

0
Това заяви бившият здравен министър Петър Москов
Това заяви бившият здравен министър Петър Москов

Картово решение за получаване на електронна идентификация, означава всъщност, че в момента някой се подготвя да спечели пари.

Това заяви бившият здравен министър Петър Москов.

Сигурно има много различни технологични решения за въвеждане на електронна идентификация. Има ясен анализ на Касата, който председателят на Надзорния съвет на касата, е информирал целия надзорен съвет. В него са предствени суровите данни от ХОС-системата. Това са реалните данни, постъпили в Касата от болници, които поставят исканията си. Данните са ясни, това са числа, извадени от информационната система на Здравната каса. Това не са твърдения, а факти, допълни бившият здравен министър.

По-рано днес служебният здравен министър Илко Семерджиев обясни, че въвеждането на системата за пръстови отпечатъци в болниците не е довела до спестяване на разходи, а до обратното.

„Ние сме категорично против системата на пръстова идентификация. Ще спазим всички правни и технологични изисквания, като на първо място още следващата седмица ще свикам шестте заинтересовани страни, които са конституирани по делото във ВАС. Ще обсъдим позициите на всяка една от тях и ще завършим с протокол за съгласие или несъгласие. След като минем на такава дискусия, ще вземем окончателните решения към каква правна форма на действие преминаваме. Това е европейският модел на поведение и законовият начин за действие.“

Д-р Семерджиев уточни, че при отмяна на настоящата контролна система няма да остане правен вакуум, а ще се подходи концептуално и нормативно – към въвеждането на електронна здравна карта, заяви Семерджиев.

Източник: Евроком
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари