Някои пенсионери ще получат по 120 лева еднократно през април

35
Става въпрос за тези, чиито пенсии са от 300.01 до 369лв
Става въпрос за тези, чиито пенсии са от 300.01 до 369лв Видео: btv

"Почти 5 млрд.лв. са разплатени по мерките на над 1 млн. души за подкрепа със справянето с кризата от COVID-19." 

Това заяви социалният министър Деница Сачева пред bTV.

"И през април пенсионерите ще получат добавка от 50 лв., а пенсионерите с пенсии от 300.01 до 369лв. ще получат 120 лв. еднократно", каза още Сачева. От социалните работници, които са 4500 на брой – всеки четвърти заяви, че иска да ваксинира, обаче 217 са поставените васкини към момента, обяви още Сачева.

"Зелените коридори не бяха грешка, ваксините трябва да се оползотворят и това беше целта, да могат всички хора, които искат да получат ваксина. Днес се очаква да пристигнат ваксини, през месец март очакваме около 500 000 дози. Ще има за всички, които желаят", каза още Сачева.

"Мерките имат смисъл тогава, когато се спазват, част от хората губят търпение, заведенията са затворени месеци наред, смятам че няма да има голям наплив към заведенията, каза още Сачева.

Кризата ще има влияние и върху изборите, не мога д кажа, че ние не се справяме, осигурихме подкрепа за хората, всички получихме огромно натоварване, но дадохме максималното от себе си.Няма как да използваме ваксините или здравето за предизборна кампания, това е абсурд, каза още социалният министър.

Относно проверката на ОПРЧР „Топъл обяд“, на този етап това което сме открили като нарушение е че г-жа Станиславова от район Красно село е сключила договор сама със себе си, други такива нарушения няма", каза още Сачева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Почивката - Просто си гледаш децата на друго място.

Харесай Дунавмост във Фейсбук