НСО: Не одобряваме видеата във фейсбук, не ни въвличайте в агитация

0
Автомобилите от Националната служба за охрана ненужно избутват в аварийната лента други автомобили, за да премине кортежът на Борисов
Автомобилите от Националната служба за охрана ненужно избутват в аварийната лента други автомобили, за да премине кортежът на Борисов

Бойко Борисов редовно излъчва на живо във Фейсбук обиколките си в страната.

Вчерашното пътуване на премиера Бойко Борисов от поредицата такива излъчвани на живо във фейсбук ядоса много от хората, които са го гледали в социалната мрежа. Причината е, че на кадрите се вижда как автомобилите от Националната служба за охрана (НСО) ненужно избутват в аварийната лента други автомобили, за да премине кортежът на Борисов.

Освен това автомобилът, в който се вози премиера, се движи върху две платна едновременно и пречи на останалите участници в движението. Много от коментарите под видеото са свързани както с начина на шофиране на автомобилите от кортежа, така и с факта, че някои от пътуващите нямат предпазни колани, съобщи "Офнюз".

"Националната служба за охрана не одобрява, но не може да забрани, нито да контролира, заснемането на кадри в свои автомобили, когато това се извършва със съгласието на охраняемите лица. Апелираме да не бъдем въвличани в изборното съревнование на основата на каквото и да било противопоставяне", заявиха от НСО по повод предизборните обиколки.

От службата посочиха, че видеозаснемането в автомобила по никакъв начин не компрометира сигурността на Борисов. На екипа обаче ще бъде направена забележка за начина на шофиране и поведението на кортежа на пътя, с което е провокирана чувствителността на гражданите, видно и от коментари под публикацията.

"НСО не е страна по жалбите, нито е компетентният орган, който може да се произнася по подобни заявления", посочват от службата за охрана по повод недоволството на останалите шофьори на пътя и коментарите в социалната мрежа.

По въпроса за предпазните колани, от НСО обясняват за "Дневник", че техните служители не са длъжни да бъдат с такива, а причината за това е да могат да реагират светкавично във всяка ситуация. Препоръчително обаче е всички останали пътуващи в автомобила да бъдат с колани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари