НСИ разработи калкулатор за личната инфлация

0
Калкулаторът позволява да изчислим цената на месечното си потребление на различни стоки и услуги и да видим как тя се променя спрямо избран от нас период
Калкулаторът позволява да изчислим цената на месечното си потребление на различни стоки и услуги и да видим как тя се променя спрямо избран от нас период Снимка: Dunavmost, архив

Промени в цените на над 800 стоки и услуги отчита калкулаторът на така наречената лична инфлация

Той е достъпен за всекиго на сайта на Националния статистически институт, информира БНР

Калкулаторът позволява да изчислим цената на месечното си потребление на различни стоки и услуги и да видим как тя се променя спрямо избран от нас период. От данните за калкулатора, който е разработен от Националния статистически институт още преди години, става ясно, че се изчислява средно претеглената цена на всички стоки и услуги от над 6400 търговски обекта от 27 града.

Изчисляването на личната инфлация е важна за семейния бюджет като така позволява по-доброто му планиране. Тя е различна за всеки отделен човек и за всяко отделно домакинство спрямо потреблението му.

Годишната инфлация за февруари достигна 10 процента. Все още данните за март не са публикувани, но според изчисленията на различни институции и експерти, инфлацията ще продължи да се покачва.

Международният валутен фонд вече предупреди за двуцифрени стойности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари