Българинът харчи най-много за храна

0
Разходите за свободно време, културен отдих и образование намаляват с 11.1%
Разходите за свободно време, културен отдих и образование намаляват с 11.1% Снимка: Анелия Николова

Най-много харчим за храна, отколкото година по-рано

Това показват данните на националната статистика за доходите, разходите и потреблението на домакинствата през първото тримесечие на годината, предаде БГНЕС.

Ръстът на общия доход средно на човек от домакинство е 9,6%, а общият разход се увеличава с 13.3%. Разходите за храна и безалкохолни напитки нарастват от 456 на 537 лв., за жилище - от 313 на 343 лв., за здравеопазване - от 111 на 137 лв., за транспорт и съобщения - от 186 на 220 лв., за данъци и социални осигуровки се увеличават от 218 на 247 лв.

Намалява потреблението на хляб и тестени изделия, кисело и прясно мляко, плодове, зеленчуци и картофи. Разходите за свободно време, културен отдих и образование намаляват с 11.1%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    До 1
    Не гъз, ами задник. Ама втората част на коментара, за съжаление, е много вярна.
  • 13
    1
    русенец
    Не, не харчи най-много за храна, а най-голям процент от доходите му отиват за храна. Различно е. С други думи българите сме най-бедни и като си платим храната и сметките и... за нищо друго не ни остават пари.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари