Новото правителство прие властта от Гълъб Донев

0
С гордост и голямо удовлетворение предаваме управлението на държавата на редовното правителство, заяви служебният премиер
С гордост и голямо удовлетворение предаваме управлението на държавата на редовното правителство, заяви служебният премиер Снимка: БТА

С гордост и голямо удовлетворение предаваме управлението на държавата на редовното правителство, заяви служебният премиер

В Министерския съвет се проведе церемония по смяната на властта - служебният кабинет предава управлението на редовно избраното правителство, предаде БНТ.

С гордост и голямо удовлетворение предаваме управлението на държавата на редовното правителство, заяви Гълъб Донев.

По думите му правителството дава надежда, че ще бъдат решавани основните проблеми пред българските граждани и бизнес. Тази надежда може да прерасне в доверие и сигурност, ако продължите да работите за решаване на всички наболели проблеми и стратегически приоритети. За тези 10 месеца служебното правителство свърши огромна по обем работа. Предаваме държавата с добре фунциониращи системи, заяви Донев.

Изрази увереност, че ще има приемственост във властта относно приоритетите. Отчете като успех на служебия кабинет диверсификацията от руското ядрено гориво и природен газ, както и споразуменията с Азербайджан, Унгария, Словакия и Румъния за обединение на газопреносните мрежи, енергийните споразумения с Турция и Гърция.

Направихме прозрачна средата в МС, проведохме отворени врати в МС за първи път, гражданите се докоснаха до всяко едно кътче в сградата на МС, където се взимат важните и отговорни решения за държавата, коментира Донев.

Новият премиер Николай Денков заяви, че трябва да се направи всичко възможно да се започне работа максимално бързо в интерес на гражданите и бизнеса. Приоритетите се определят от НС, не разбрах какъв беше смисълът на този акт да бъдат освободени всички заместник-министри с малки изключения, което не помага да имаме приемственост. Надявам се всички да се срещнат с новите министри, да предадете информация какво става в министерствата, много по-важни са проблемите във всяко едно министерство, призивът ми е да обърнете внимание и на тях (новите министри), заяви Денков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари