Ново свлачище на пътя Рудозем - Смилян

0

Ново свлачище се отприщи по пътя Рудозем – Смолян, заради което движението по пътната артерия бе блокирано временно, но в момента движението се осъществява в едното платно.

Новото срутване на скална маса е при км 6, като на този етап не е възможно пълното му разчистване. Участъкът е обезопасен и  сигнализиран с пътни знаци, предаде Дарик.

Според техническият ръководител на фирмата, която се грижи за пътното поддържане в района Хари Малинов, в момента разчистването е опасно, като два багера ще дежурят цяла нощ при нужда, да разчистват само едното платно, за да се пропускат автомобили. Въпросният път бе затворен за дни в началото на месеца, заради друго свлачище. В момента пътя Рудозем-Смилян-Смолян е един от основните за автомобилният трафик, след като основният Смолян-Средногорци- Мадан е блокиран от най-голямото свлачище в страната на главен път.

Днес през деня отново пътят Рудозем - Смилян - Смолян бе затворен за няколко часа, но причината тогава беше пътно-транспортно произшествие между камион и джип.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари