Ново работно време на звена за лични документи в Русенско

2
То влиза в сила от 4 май 2020 г.
То влиза в сила от 4 май 2020 г. Снимка: БГНЕС

ЗВЕНАТА „БЪЛГАРСКИ ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ“ В РАЙОННИТЕ УПРАВЛЕНИЯ В ОБЛАСТ РУСЕ С НОВО РАБОТНО ВРЕМЕ ОТ НАЧАЛОТО НА МАЙ.

Уважаеми граждани,

Информираме Ви, че от първия работен ден на месец май /04.05.2020 г./ звената на сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР – Русе, които се намират в районните управления в областта: РУ – Бяла, РУ-Две могили, РУ – Сливо поле и РУ – Ветово, ще са с ново работно време:

БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ, ВСЕКИ РАБОТЕН ДЕН В ЧАСОВЕТЕ ОТ 08:30 ДО 17:30 ЧАСА.

НАПОМНЯМЕ ВИ, че всички лица с постоянен адрес на територията, обслужвана от Областна дирекция на МВР - Русе, имат възможност да подават заявления за издаване на български документи за самоличност във всяко едно от звената "Български документи за самоличност" в областта: в ОДМВР-Русе; РУ-Бяла; РУ-Две могили; РУ-Сливо поле и РУ- Ветово. Тази възможност бе въведена с цел облекчаване на натоварването и по-голямо удобство за гражданите, които могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес. Готовите лични документи се получават в звеното БДС, където е подадено заявлението.

Припомняме още, че с Държавен вестник бр.28, обн. 24.03.2020 г., е обнародван Закон за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. Съгласно закона е предвидено, че срокът на валидност на личните карти и свидетелства за управление на моторно превозно средство, който изтича в периода от 13 март 2020 г. до 31 октомври 2020 г. се удължава с 6 месеца.

В посочения срок на удължаване тези лични карти ще са валиден идентификационен документ за самоличност, а СУМПС – валидни индивидуални удостоверителни документи за правоспособност за управление на моторно превозно средство, само на територията на Република България.

Тъй като предоставянето на административни услуги по издаване на български лични документи няма да преустановява своя режим на работа, по желание на тези граждани ще могат да им се издават нови документи и преди изтичане на удължения 6-месечен срок.

*** С цел ограничаване разпространението на заболяването COVID 19 в подразделенията на ОДМВР - Русе са въведени следните противоепидемични мерки: в помещенията, където се извършва административно обслужване на граждани в сектори „Български документи за самоличност”, сектор „Миграция” и сектор „Пътна полиция”, се въвежда режим, при който на гишетата не се допуска струпване на повече хора. Административното обслужване се осъществява при ограничаване на прекия достъп и спазване на разстояние, както между гражданите, така и между обслужващи и обслужвани лица.

При извършване дезинфекция на помещенията временно ще се ограничава обслужването на граждани.

*** Уважаеми граждани и жители на Русенска област, във връзка с предприетите мерки за намаляване на потенциалните рискове за здравето на гражданите, ОДМВР – Русе напомня, че в случаи на неотложност можете да заявите или получите административни услуги и по електронен път на адрес: https://е-uslugi.mvr.bg - чрез портала за електронни административни услуги на МВР.

*** Друга полезна информация:

От Държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) информират, че чрез Единния портал за достъп до електронни административни услуги – www.egov.bg, можете да получите разяснения за използването на облачен или мобилен квалифициран електронен подпис (КЕП) при заявяване на електронни административни услуги.

С предоставената възможност, гражданите могат да използват облачен или мобилен КЕП, подписвайки заявленията си безплатно в рамките на един месец. Повече информация за доставчиците на квалифицирани удостоверителни услуги, които предоставят безплатна услуга, можете да откриете на посочения портал

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари