Паспортните звена на МВР ще работят и през уикенда заради изборите

0
ОДМВР - Русе ще съдейства на гражданите без валиден документ за самоличност да упражнят правото си на глас
ОДМВР - Русе ще съдейства на гражданите без валиден документ за самоличност да упражнят правото си на глас Снимка: Dunavmost / архив

ОДМВР - Русе ще съдейства на гражданите без валиден документ за самоличност да упражнят правото си на глас

В сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР - Русе е създадена организация звената в Русе и във всички РУ в областта /Бяла, Две могили, Ветово, Сливо поле/ да работят извънредно, за да могат гражданите, които не притежават валидни документи - лична карта или личен /зелен/ паспорт, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да упражнят правото си на вот. Служителите на сектора ще издават удостоверения и ще връчват документи.

Работното време:
на 28.10.2023 г. - от 08.30 ч. до 17.30 ч.
на 29.10.2023 г. - от 08.30 ч. до 19.30 ч.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

Гражданите лично да подадат искане в сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР - Русе, звеното в административния център в бл. 4 в жк "Дружба 3" в Русе или съответното звено на сектор БДС при Районно управление на МВР в областта.

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас за изборите за общински съветници и кметове, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ или звено „БДС“ на ОДМВР, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден - 29 октомври 2023 г.

/При втори тур на изборите ще бъдат издавани нови удостоверения/

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари