Ново лекарство убива COVID-19 за 30 секунди

2
Лекарството било ефективно и при интубирани, като то се впръсквало в гърлото им и за денонощие те се възстановявали
Лекарството било ефективно и при интубирани, като то се впръсквало в гърлото им и за денонощие те се възстановявали Снимка: Getty Images

Ново лекарство e способно да неутрализира COVID-19 за 30 секунди

Това обяви в ефира на новинарския канал CNN Türk собственикът на известната турска компания "Сонар" Хакан Байракчъ, съобщава Марица.

Той допълни, че лично е бил свидетел на ефекта от метода. Пред очите му били излекувани 8 леко засегнати пациенти още преди няколко месеца. Лекарството било ефективно и при интубирани, като то се впръсквало в гърлото им и за денонощие те се възстановявали.

Хакан Байракчъ е разговарял лично с министъра на здравеопазването Фахретин Коджа и с негови заместници и те го уверили, че от министерството ще проучат въпроса. Изобретателят на лекарството бил чужденец и допреди няколко месеца бил в Турция, но след като се срещнал с няколко фармацевтични компании решил да замине за родината си, една близкоизточна държава.

Водещият специалист д-р Мехмет Джейхан, ръководител на детско инфекциозно отделение към Медицински факултет на Университета Хаджеттепе, който също присъстваше на въпросното предаване, остана скептичен за достоверността на изнесените данни. Байракчъ заяви, че човекът, който е изобретил лекарството, е излекувал след това още 340 пациенти в своята страна.

Хакан Байракчъ каза, че бившият заместник на управляващата Партия на справедливостта и развитието Мехмет Метинер, който е бил в студиото на същото предаване, е използвал лекарството.

Мехмет Метинер реагира на Хакан Байракчъ, като каза: "Нарушихте поверителността. Други страни могат да вземат сега това лекарство."

Очаква се мистериозния учен да пристигне в Турция след седмица и да започнат изследвания на държавно ниво на неговото изобретение. Байракчъ заяви, че лично министъра на здравеопазването ще се погрижи за всичко и "много бързо, само след няколко месеца ще предоставим лекарството в услуга на целия свят."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари