Ново коледно градче грейна в Русе

6
Коледно-новогодишен базар с павилиони от еко-материали и богата украса се разположи до градските Хали
Коледно-новогодишен базар с павилиони от еко-материали и богата украса се разположи до градските Хали Снимка: Facebook / Съ-граждани

Коледно-новогодишен базар с павилиони от еко-материали и богата украса се разположи до градските Хали

Къщички от еко-материали и богата коледно-новогодишна украса посрещат русенци в близост до градските Хали и пешеходната алея срещу Паметника на Стефан Караджа. В новопопостроеното коледно градче търговци производители и творци ще предлагат своите продукти като продукти от епоксидна смола, ръчно изработени кукли, илюстрации/принтове, ръчни плетива, коледни играчки от филц, албуми, поздравителни картички, коледни топки и рамки, бижута от полимерна глина и сребро, бижута, коледни декорации, чаши, тениски, коледни венци, бутикови сапуни и свещи, детски играчки, дизайнерски свещи, иновативна натурална козметика, мед и пчелни продукти, Коледни комплекти с пчелни продукти, художествена обработка на дърво.

Това съобщиха инициаторите - няколко русенски сдружения - „СъГраждани“, „Колективът“, „Новият РусеРусчук.БГ“ и „Градоред“, които с помощта на доброволци успяха за кратко време да сглобят дървените павилиони и да украсят с гирлянди и светещи лампички.

Предвидената е богата фестивална програма от артисти, певци и творци. Рождественският фестивал "Светлина в тъмнината" беше открит вчера, а днес русенци ще могат да се насладят на изпълнения на трио от Държавната опера в Русе.

Фестивалът ще се провежда всеки петък, събота и неделя, а организаторите се надяват, че освен да се погрижат за празничното настроение на съгражданите си, ще успеят и възкресят славния дух на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    14
    Русенец
    Този базар там е сектантски, тия промити мозъци се опитват да превземат града и с тоя базар, сумати хора ще ги спонсорират. То нe бяха брънчове, заведения, магазини, сега и базар..
  • 8
    13
    Мнение
    Отново не обмислено решение на община Русе.Мястото е подходящо за изложба или нещо по обрано, но за такъв тип базари е опасно. Два пъти минах вечера от там с колата. Задръстването, което е традиционно за това място ,е още по голямо. А запразнилите по къщите там не си гледат децата и имаше изкачащи и бягащи деца не само при пешеходните пътеки.
  • 9
    12
    Русенският дух
    Половината от откривателите на събитието са от една Божия църква. Направо сте пълни откачалки.
  • 1
    11
    Grammar Nazi до 5:
    Явно си на зор, а сърбежът ти е нетърпим и силно искаш дъ тъ йбъ! Ами ... шъ тъ йбъ!
  • 9
    10
    Валентин
    Циганска работа
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари