Новият шеф на Пентагона: Всички войни трябва да приключат

0
Милър не споменава в писмото си конкретен военен контингент. Но в него говори за войната срещу терористичната организация "Ал Каида"
Милър не споменава в писмото си конкретен военен контингент. Но в него говори за войната срещу терористичната организация "Ал Каида" Снимка: / Gulliver/Getty Images

Новият шеф на Пентагона Кристофър Милър намекна, че може да ускори връщането на американските военни от Афганистан и Близкия изток, предаде Франс прес, цитирана от  DarikNews.bg

"Всички войни трябва да приключат", написа Милър в писмо, качено днес на сайта на Министерството на отбраната на САЩ.

"Време е за връщане у дома", добави Милър, който замени на поста уволнения в понеделник от президента Тръмп министър Марк Еспър.

Милър не споменава в писмото си конкретен военен контингент. Но в него говори за войната срещу терористичната организация "Ал Каида". Това навежда на мисълта, че става дума за военните в Афганистан и Ирак, отбеляза АФП.

Доналд Тръмп, който бе обещал да сложи край на "безкрайните войни", изрази преди време намерение да сведе до 2500 броя на американските военни в Афганистан в началото на 2021 г. и дори намекна за пълно изтегляне преди Коледа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари