Новият президент на Аржентина обещава "шокова терапия"

1
След кариера в банковия сектор, преди няколко години Хавиер Милей стана телевизионен водещ
След кариера в банковия сектор, преди няколко години Хавиер Милей стана телевизионен водещ Видео: NOVA

След кариера в банковия сектор, преди няколко години Хавиер Милей стана телевизионен водещ

Аржентина избра нов президент и той определено е необичайна фигура. Икономистът Хавиер Милей спечели изборите. Той е известен с радикалните си идеи, които нарича „шокова терапия”. Той обещава затваряне на централната банка, премахване на националната валута и въвеждане на щатския долар.

Отчаяни от постоянната криза в страната, избирателите го подкрепиха. Милей поема Аржентина в тежка ситуация, предава NOVA. Изплаща се дълг от 44 милиарда долара на Международния валутен фонд, а инфлацията е 150%.

След кариера в банковия сектор, преди няколко години Милей стана телевизионен водещ. Сега ще му се наложи да се бори с проблемите, за които говореше от екрана.

„Днес настъпва края на идеята, че държавата си поделят политиците и техните приятели. Вече няма престъпниците да се представят за жертви, а пострадалите да бъдат представяни като извършители. Връщаме се на пътя, който направи тази страна велика. Към идеите на либертарианството и Хуан Баутиста Алберди”, заяви избраният за президент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    фена на Путин
    С огромен интерес ще следя шоковата доларова терапия и благосъстоянието и след завоя към сащ на тази велика нация.
  • 8
    1
    dgd
    Всяка държава си заслужава своя цар. който ще я оправи за 800 дни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари