Новият председател на 45-то Народно събрание: Абсолютно независима съм

1
"Не съм била никога член на друга партия. Ако трябва да бъда честна с вас, не съм член и на "Има такъв народ". Аз съм експерт. Като такава съм влязла в партията" каза Ива Рупчева
"Не съм била никога член на друга партия. Ако трябва да бъда честна с вас, не съм член и на "Има такъв народ". Аз съм експерт. Като такава съм влязла в партията" каза Ива Рупчева Снимка: БГНЕС

"Абсолютно независима съм и никога не съм действала политически"

Това каза председателят на 45-ото Народно събрание Ива Митева-Рубчева пред журналисти в парламента, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Не съм била никога член на друга партия. Ако трябва да бъда честна с вас, не съм член и на "Има такъв народ". Аз съм експерт. Като такава съм влязла в партията. Никой не е изисквал от мен членство. Имам пълна свобода на действие по отношение на моята експертиз. Това привързване, което чета в пресата, не е вярно. Работила съм с абсолютно всички партии от 2000 г. Абсолютно независим експерт съм била и никога не съм действала политически", заяви още Митева.

Тя разказа, че се е припознала с някои от идеите на "Има такъв народ" и за необходимостта от промяна. "Смятам, че е дошло време, по-младите хора да влязат в политиката. Може би вече не съм толкова млада, но смятам, че някак си трябва да влезе един новаторски дух вътре в парламента и да почне да се подменя състава на парламента. Ако трябва да съм честна, след един два избора, смятам, че трябва да е коренно променен съставът на Народното събрание със съвсем млади, неангажирани хора, които наистина могат да вземат едни свободни решения", допълни още тя.

Председателят на парламента посочи, че ще се опита да не допуска обидни квалификации от парламентарната трибуна. "Ще се опитам. Надявам се да не ви разочаровам", заяви още Рупчева.

Тя отговори и на въпрос дали гласуването на правителство ще бъде тайно или явно. "Това не сме го обсъждали. За това не искам да вземам отношение по него. Нека се завъртят мандатите, нека да видим дали ще се реализира и тогава ще вземем решение", заяви още Ива Рупчева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари