Новият командващ руските военноморски сили ще участва във военна конференция в Китай

0
На 2 април адмирал Александър Моисеев бе назначен за пълноправен командващ военноморските сили
На 2 април адмирал Александър Моисеев бе назначен за пълноправен командващ военноморските сили Снимка: © РИА Новости / Павел Львов

На 2 април адмирал Александър Моисеев бе назначен за пълноправен командващ военноморските сили

Назначеният този месец за командващ военноморските сили на Русия Александър Моисеев ще участва на значима военна конференция в съюзнически Китай, предаде Ройтерс, като се позова на информация от днес на руското министерство на отбраната.

Ройтерс отбелязва, че обявяването на участието на Мойсеев идва в момент, когато двете страни са подложени на нарастващи критики от страна на Запада заради близките си отношения.

На 2 април адмирал Моисеев бе назначен за пълноправен командващ военноморските сили, след като на 19 март бе обявен за изпълняващ длъжността на мястото на Николай Евменов.

Адмирал Мойсеев ще вземе участие в Западнотихоокеанския военноморски симпозиум в китайския град Циндао, гласи съобщение на руското военно министерство, цитирано от ТАСС и БТА.

Руският командващ ще проведе и серия от двустранни срещи, включително с висшите военни началници на китайския морски флот. Ройтерс напомня, че вчера държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън разкритикува китайската помощ за руската военна промишленост, казвайки, че от Пекин идва основната подкрепа за военните действия на Москва на територията на Украйна.

Форумът в Китай ще се състои в понеделник и вторник. Китайската агенция Синхуа информира, че в конференцията на тема "Морета на споделеното бъдеще" ще участват над 180 военноморски началници от 29 държави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари