Нови влакове ще има най-рано през 2026 година

0
Търсят се всякакви възможности, включително и за купуване на подвижен състав втора употреба
Търсят се всякакви възможности, включително и за купуване на подвижен състав втора употреба Снимка: БДЖ

Това заяви новият председател на Борда на директорите в Холдинг БДЖ Юлия Варадинова-Миланова

Нови влакове и подобрена железопътна инфраструктура ще имаме най-рано през 2026 година.

Това заяви в ефира на БНР новият председател на Борда на директорите в Холдинг БДЖ Юлия Варадинова-Миланова и обясни, че тогава трябва да завършат ремонтните дейности по железопътните трасета и да бъде доставен подвижният състав по Плана за възстановяване и устойчивост.

Към момента ръководството на БДЖ проучва възможностите за доставка на влакове от няколко европейски производители, каза Варадинова и уточни:

"Имаме вече някои отговори, но не искам да коментирам, защото трябва да съберем отговори от всички производители. Аз съм доста обнадеждена. Търсим всякакви възможности, включително и за купуване на подвижен състав втора употреба, но с определени изисквания относно комфорта и качеството на вагоните. Търсим и се надявам, че ще намерим изход от създалата се ситуация и възможно най-бързо да започне подновяването на вагонния парк. Това ще доведе до видимо подобряване на качеството на предлаганата услуга и ще се отрази пряко на нашите клиенти".

Има наказани служителите на БДЖ заради влака Русе - Бургас, който поради закъснение не изчака пътници и ги остави да нощуват в Стара Загора, каза още Юлия Варадинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари