Нови случаи на вандалски прояви от деца в Сливен

0
От Общината показаха видеокадри с постъпките на децата
От Общината показаха видеокадри с постъпките на децата

От Общината отправят апел към родителите да не оставят децата без надзор

Община Сливен информира за нови два случая на вандалски прояви от деца, някои застрашаващи живота и здравето им. В единия става въпрос за малчугани на 4 и 6 години, оставени без надзор от възрастни.

Двете деца са засечени от камерите на Общинска охрана на 26 март да играят във фонтана на квартал „Република“. Децата са били без придружители. На видеото се вижда как местят части от съоръжението. Предприети са незабавни мерки и то е обезопасено. Фонтанът неведнъж е бил обект на вандалски прояви.

При друг случай от 22 март камерите са записали двама младежи с качулки, които взимат конуси, инвентар на Общината, служещи за временна сигнализация за пропаднали решетки по отводнителните канали пред заведение „Маки“. В последствие използвали конусите за забавление с велосипеди и скейтбордове до общината. Шахтите пред заведението ще бъдат ремонтирани, информират от администрацията.

Всички деца са установени, а материалите по случаите са предадени на полицията.

Не знам колко пъти трябва да отправяме апел към родителите, но ситуациите понякога наистина ескалират. Освен, че повреждат общинска собственост, която е предназначена за всички граждани, децата много често застрашават сами живота и здравето си. Недопустимо е да се стига до инциденти, защото не упражняваме контрол върху децата си“, категоричен е Петко Чолаков, управител на „Общинска охрана и СОТ“.

От Общината отправят апел към родителите да не оставят децата без надзор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    До пендестра
    Бахти простия кумунярски трол си, честно! Тъп, неграмотен, нагъл копейкаджия! То ви виждат що за "стока" сте хората! ;)
  • -3
    1
    Ганстера
    Това е демокрацията. Всеки може да бъде ганстер, като тия по американските филми. Мълчете там и се молете да не ви пръснат черепахите. Саму седясе, оле!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари