Нови разкрития около самоубийството на професор Бусарски

1
Проф. Бусарски е докторът, който оперира Големия Маргин от херния
Проф. Бусарски е докторът, който оперира Големия Маргин от херния

От 9-тия етаж е скочил известният неврохирург професор д-р Венцеслав Бусарски тази сутрин.

Той се лекуваше след тежка катастрофа и взрив в колата му, при който обгоря тежко. Ексклузивно и първо БЛИЦ съобщи за трагедията с неврохирурга.

Кой е проф. Бусарски?

Проф. Бусарски е докторът, който оперира Големия Маргин от херния. Разрешението за операцията бе дадено след зрелищно съдебно заседание през декември 2006 г. Тогава експерти обясниха, че здравословното състояние на Маргина е много влошено. Докторите обясниха пред магистратите, че хернията му е от 14 години. Те бяха категорични, че ако арестантът не се оперира в най-скоро време, може да получи парализа.

Месец по-рано други ле­кари дават заключението, че последното нещо, от което се нуждае Краси­мир Маринов, е операция за премахване на дискова херния. Думите са произ­несени, след като няколко от най-добрите български неврохирурзи лично преглеждат Маргина и снимките от направения му ядрено-магнитен резонанс. Неврохирурзите дават заключението си пред съдия. То веднага е обжалвано от защитниците му, които искат повторна експерти­за и преглед, извършен от други доктори.

Тогава се свързват с ръководството на бол­ница „Иван Рилски” и по-конкретно с лекарите Бусарски и Каракостов. На базата на абсолютно същата снимка от ядрено-магнитния резонанс следва точно обратното становище. „Състоянието на Красимир Маринов е изключително тежко. Колегите в предишния преглед нещо са се обър­кали. Дисковата херния я има и той изпитва силно страдание, когато седи по-продължително вре­ме”, подчертава вещото лице, допълвайки, че операцията е задължителна.

Заключението е на д-р Петър Михайлов и е подкрепено от неговите колеги доц. Маринов, доц. Каракостов и д-р Стефа­нов от болница „Иван Рил­ски”. По това време там шеф е професор Венцеслав Бусарски. Интервенцията е планова и насрочена за 6 февруари 2007 г. Тя се извършва лично от проф. Венцислав Бусарски и екипа му, които разрязаха гърба на Големия Маргин, за да отстранят хер­нията.

Доктор Брусарски катастрофира мистериозно с личния си автомобил „Тойота Корола” на бул. „България” в София на 11 юни 2012 г. Инцидентът става при сухо време, перфект­на пътна настилка и слаб трафик. Още по-озадача­ващо е, че професорът е пренасял на задната си седалка туба с бензин, която някак си гърми при удара. Той е приет в болница „Пирогов” с над 60% изгаряния по тялото и в критично състояние, но успява да се възстанови.

Една от хипотезите е, че срещу проф. Бусарски е извършен атентат именно заради направената от него интервенция на Големия Маргин.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари