Нови правила за достъп до Русенската съдебна палата

4
Възстановява се нормалната работа на деловодствата на съда
Възстановява се нормалната работа на деловодствата на съда Снимка: Dunavmost

Възстановява се нормалната работа на деловодствата на съда

Във връзка с взетото решение по протокол № 15/12.05.2020 г. от дистанционно заседание чрез видеоконферентна връзка на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет и възобновяване разглеждането на всички видове дела, със заповед № 141/13.05.2020 г. на и.ф.председателя на Окръжен съдРусе, считано от 14.05.2020 г. в Окръжен съдРусе се въвеждат нови правила за достъп до Съдебната палата:

- Всички лица, влизащи в съдебната сграда, задължително да носят маски и да дезинфекцират ръцете си.

- На всички посетители в Съдебната палата ще бъде измервана телесната температура, като няма да се допускат тези с над 37 градуса.

- Пред съдебните зали ще се допускат да изчакват само участниците по конкретното дело – страни, адвокати, вещи лица и свидетели, като между лицата се спазва разстояние, съгласно актуалните изисквания на здравните органи.

Възстановява се нормалната работа на деловодствата на съда при спазване на следните правила:

- Пред деловодствата ще се допускат да изчакват за справки по делата лица, които са с поставена маска, като между лицата се спазва разстояние, съгласно актуалните изисквания на здравните органи.

- Определено е време за достъп на граждани и адвокати до канцелариите, както следва: от 9.30 ч. до 11.30 ч. преди обяд и от 15.00 ч. до 16.30 ч. след обяд.

- Призоваването и съобщенията за делата ще се извършват по телефон или по електронен път. При липса на посочен от участниците в производството телефонен номер или електронен адрес, ще се пристъпи към връчване на хартиена призовка или съобщение.

Окръжен съдРусе призовава страните по гражданските дела да се възползват от дадената в ГПК възможност за призоваване по електронен път и да депозират молба с актуален електронен адрес и телефонен номер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари