Нови правила за бързите кредити заради теча в НАП

0
Текат обсъждания дали да не се предприеме затягане на някои режими, включително по отпускането на бързи кредити
Текат обсъждания дали да не се предприеме затягане на някои режими, включително по отпускането на бързи кредити Снимка: БГНЕС

Заради изтичането на данни от НАП в момента текат обсъждания дали да не се предприеме затягане на някои режими, включително по отпускането на бързи кредити.

Това обяви във Варна вицепремиерът Томислав Дончев, който поздрави участниците в научна конференция, посветена на 140-а годишнина на Военноморските сили.

По думите му анализите на специалистите сочат, че хакването на данъчната агенция няма потенциал за създаване на кой знае какви проблеми, тъй като ЕГН-та до преди няколко години бяха общодостъпна информация. В комбинация с други лични данни обаче, може да се стигне до неприятни ситуации, посочи Дончев.

Вицепремиерът обяви, че проектът за построяване на нови патрулни кораби за ВМС е във финалната си фаза. Дончев се надява до края на тази година да бъде избран изпълнителят и да бъде подписан договор.

Дончев е обсъдил с кмета на Варна Иван Портних идеята в морската столица да се изгради кампус с образователен център, който да обединява няколко учебни заведения. Необходимата инвестиция за целта ще надхвърли 10 милиона лева. Предстоят мащабни инвестиции в научната инфраструктура - лаборатории, центрове за върхови постижения, паркове, инкубатори, допълни вицепремиерът. И уточни, че Варна има потенциал, но е нужно университетите в града да работят заедно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари