Хакер публикува лични данни над 2 милиона клиенти на "Лев инс"

1
Това е най-големият теч на данни след "НАПлийкс"
Това е най-големият теч на данни след "НАПлийкс"

Това е най-големият теч на данни след "НАПлийкс"

Лични данни на 2.25 млн. души са изпратени до редакционната поща на "Капитал" и други медии от хакер, ползващ псевдонима "Емил Кюлев". Това съобщава изданието, което определя теча като най-големия в България от 2019 г. насам, когато бе хакната Националната агенция за приходите (НАП), и вероятно най-мащабният пробив в сигурността на частна компания. Хакерът твърди, че данните са добити чрез пробив в системата на най-голямата застрахователна компания по премиен приход в България "Лев инс".

В базата данни се съдържат три имена на кирилица и латиница, ЕГН, номер на лична карта, адрес и в някои случаи мобилен номер. Данните включват и бивши клиенти на "Лев инс", а вероятно и вече починали хора, защото ЕГН-тата достигат до 1925 г.

Базата данни е систематизирана, като в нея могат да се намерят лични данни и на обществени лица като бившия главен прокурор Иван Гешев и настоящия изпълняващ длъжността Борислав Сарафов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    ...
    На Маргини ли на Маджовци ли беше .... Мафиотско застрахователно дружество. Хайде всички дружно да ги съдим. Да не им се разминава лесно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари