Нови избори за кмет ще се проведат в Могилино

0
Двамата кандидати на балотажа получиха еднакъв брой гласове
Двамата кандидати на балотажа получиха еднакъв брой гласове

Двамата кандидати на балотажа получиха еднакъв брой гласове

Жителите на русенското село Могилино не успяха да си изберат кмет. Двамата кандидати достигнали до балотаж в неделя, получили еднакъв брой гласове. Това, оказва се не е прецедент, още пет населени места в България са изправени пред такъв казус. Ще останат ли без кмет хората от с. Могилино?

Могилино - най високото населено място в русенско, най-малкото в община Две могили, но с най- много кандидати за кмет - четирима. В него състезателите на балотажа финиширали едновременно.

"Кандидатите за кметство Могилино на втори тур получиха равен брой гласове - по 39", посочи Анелия Петрова, председател ОИК - Две могили, цитирана от NOVA.

"Първият път като ги преброиха и всички се смяхме - 39 на 39 и тези от комисията викат: "Това е прецедент, за пръв път се случва", казва Камен Раев, кандидат за кмет.

От Могилино има гледка към Стара планина, но няма магазин, аптека, здравна служба, а присъствието на банкомат би било лукс. Даже пощата работела веднъж в седмицата.

"Нищо няма, банкомата е в Две могили, който има пенсия там ходи да си тегли парите", посочи Димитър, бивш кмет на селото.

Старият кмет на Могилино преди 20 години довел водата. "Прекарахме вода, сега имаме вода колкото искаме", добави той.

Новият, който и да е той, ще трябва да върне изгубеното. "Двата проблема са , че няма магазин и проблема със здравната служба, условията не отговарят и РЗИ е затворила здравната служба, който и да стане от двамата ще направи нещо по-добро за селото", съобщи Камен Раев, кандидат за кмет.

За да си изберат кмет жителите на Могилино ще трябва да изчакат насрочването на нови избори. Дотогава селото ще управлява досегашният кметски наместник.

"ЦИК по тяхно предложение в 14-дневен срок уведомяват президента, който от своя страна също в 14-дневен срок издава указ и трябва да насрочи нови частични местни избори", заяви Петрова.

А хората в Могилино ще чакат пак изборите с надежда, така както чакат автобуса, който минава веднъж на ден

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари