Нова военна помощ за 800 милиона долара отпусна САЩ на Украйна

1
С това  общият размер на отпусната от САЩ досега помощ възлезе на над 2,4 млрд. долара
С това общият размер на отпусната от САЩ досега помощ възлезе на над 2,4 млрд. долара Снимка: БГНЕС

Правителството на американският президент Джо Байдън обяви днес допълнителна военна помощ за Украйна на стойност 800 млн. долара, с което общият размер на отпусната от САЩ досега помощ на страната от началото на руската инвазия, възлезе на над 2,4 млрд. долара, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Пакетът от военна помощ включва артилерийски системи, артилерийски снаряди и бронирани бойни машини, посочи Байдън в изявление след телефонен разговор с украинския си колега Володимир Зеленски, предава БТА.

Според Белия дом американският президент е дал също зелена светлина за доставки на хеликоптери на Украйна.

Целта на тази нова помощ според Вашингтон е да помогне на Украйна да отблъсне голяма руска офанзива в източната част на страната.

Досега САЩ се въздържаха да доставят тежки въоръжения, каквито иска Украйна, смятайки, че така ще изострят още повече напрежението между Вашингтон и Москва с риск американците да бъдат сметнати от Русия за страна участник в конфликта, посочва АФП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    ахм
    русенец много чувства имаш. от край време що е терорист е въоръжен с калашник. явно не си чел много история. когато хитлер нападна русия, сащ помагаха на русия с оръжия, храни, самолети, боеприпаси и т.н.
  • 2
    2
    Нели КОЛЕВА
    САЩ наскоро реанимираха закон от ВСВ,който разрешава доставка на оръжия, боеприпаси и т.н на държава , която води бойни действия, като запащането на доставките ще стане след приключване на конфликта.Не зная дали украинците си дават сметка колко време ще бъдат задължени финансово на САЩ? Руснаците до скоро изплащаха тази американска "помощ" от ВСВ. Няма нищо безплатно на този свят,а само отложено плащане.
  • 2
    1
    русенец
    Имам чувството, че скоро американските радикални групировки ще бъдат въоръжени със стингъри и джавелини... имам предвид от тези, подарени на Украйна. Който сее майдани му падат небостъргачите!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари