Нова технология зарежда смартфон 10 пъти по-бързо

0
Новата технология няма да вреди на батерията
Новата технология няма да вреди на батерията

Изследователското подразделение на компанията “Xуауей” (Huawei) представи нова технология, позволяваща да се ускори десетократно процеса на зареждане на смартфон.

Новата технология няма да вреди на батерията, а ако излезе на пазара, смартфоните ще се зареждат за броени минути, пише FBR.bg

Новата разработка бе представена на симпозиума по акумулаторни батерии в Япония от специалистите на “Ват лаб” – подразделение на Централния изследователски институт “Хуауей”. Технологията е базирана на използването на специално зарядно устройство и литиево-йонна батерия.

Китайският производител на смартфони публикува два видео клипа, демонстриращи новия метод на зареждане на батерия в действие. На едното видео акумулаторна батерия 600mAh се зарежда до 68% само за две минути. На второто видео по-голяма батерия – 3000mAh за пет минути се зарежда до 48%.

Резултатът е постигнат благодарение на свързването на хетероатоми с молекули на графит в анода на акумулатора. Хетероатомите действат подобно на катализатор и осигуряват пренасянето на литий по въглеродните връзки. В “Хуауей” се надяват разработката им да доведе до “революции” в областта на зареждането на смартфони, лаптопи и електрически превозни средства.

Източник: FBR.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари