Нова смъртоносна дрога набира популярност у нас

0
Наркотикът нитазени е по-силен от фентанила и е неуловим от стандартните тестове, предупреди експерт
Наркотикът нитазени е по-силен от фентанила и е неуловим от стандартните тестове, предупреди експерт Видео: NOVA

Наркотикът нитазени е по-силен от фентанила и е неуловим от стандартните тестове

Употребата на нитазени може да доведе до смърт, показват проучвания. Новият наркотик е по-силен от фентанила и е неуловим от стандартните тестове.

Тази дрога се появява толкова усилено сега, защото хероинът не достига, много по-евтино е от хероина. В историята на разпространението на наркотиците, винаги когато имаме такива кризи в производството на дрогите, се появява заместител”, обясни Павел Павлов, специалист по превенция и терапия на зависимости, Асоциация „Само днес”, предаде NOVA.

Нитазените са разработени от лаборатории на фармацевтична компания, но по някакви причини не достига до пазара.

Но сега при тези кризи продавачите на дрога си търсят начини как да доставят евтини продукти с много голяма сила и успяват”, коментира още Павел Павлов. По негови данни деца на 10-12г. вече започват да опитват наркотици.

Те са значително по-силни според данните, които имаме. Действието е като при фентанила и хероина, само че е по-силно поради спецификата си. Лошото е, че самите зависими не знаят какво се случва, защото те се смесват с хероини с фентанил, с кокаин, с амфетамини. Те се смесват”, допълни Павлов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    daskal
    "...деца на 10-12 г. вече започват да опитват наркотици." Лудост! Вие разбирате ли кой е един от най-големите ни проблеми?!
  • 4
    1
    Фармацефд
    Наш Пендчо да не се е надрусал с тази дрога, че се мисли за най-великия управленец?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари