Нова схема с фалшиви лични документи

2

Нова шашма с лични документи се върти в интернет пространството.

Вече не трябват връзки с ъндърграунда, за да се уреди някоя дребна риба с фалшива лична карта или с удостоверение за водач. Достатъчно е да отвори профила си в социалната мрежа, за да се натъкне на обява за нови документи, при това на народни цени. Срещу 2 бона взимаш нов личен документ, срещу 1200 лева можеш да станеш и професионален автобусен водач и да се уредиш на работа в международна фирма, пише Всеки ден.

Услугата се предоставя от „Елит Груп", които в Търговския регистър не фигурират като фирма, но за сметка на това имат собствен сайт. Частниците, които се явяват истинска конкуренция на МВР, не се свенят да се рекламират и в социалната мрежа.

За себе си те „споделят", че са сравнително нови в изработката на документи, а основните услуги, които предлагат, са нови лични карти и свидетелства за водачи. Докато за нова самоличност трябва да броим 2 бона, цените за книжки варират. За стандартна категория B мошениците искат 1200 лв., както и категория С. За категория D искат пък по 1500 лева.

Онлайн системата им за поръчки обаче не функционира, заявки се правят само по скайп или по имейл. Предполагаемият автор на платформата е посочил личен профил в социалната мрежа, но страницата от 24 часа е недостъпна. Затова желаещите да се уредят с нови документи трябва да се свържат по оставения телефон за контакт, който след опит на наш екип да набере се оказа изключен.

Все пак от „Елит Груп" са посочили на сайта си, че за да имат нови документи, трябва да им бъдат изпратени по електронен път трите имена, ЕГН, адрес, паспортна снимка и сканиран подпис.

На мераклиите за фалшиви документи би трябвало да им светне сигналната лампичка, че нещо не е наред, тъй като с всички тези данни преспокойно може и банков кредит да се изтегли. „Елит Груп" не искат и парите предварително, а само след като клиентите се убедят в истинността на документите и ги платят лично.

Ние сме единственият екип, който не взима предварително пари за документи!", тръбят те на интернет страницата си, като добавят, че са се появили техни имитатори, които искат пари за капаро.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари