Електронната система на МВР тръгна

0
Гишетата ще бъдат отворени, докато има граждани, желаещи да бъдат обслужени
Гишетата ще бъдат отворени, докато има граждани, желаещи да бъдат обслужени Снимка: БГНЕС

Възстановена е работата на електронната система на МВР за издаване на лични документи и шофьорски книжки, съобщи вътрешното министерство.

Служителите на дирекция "Документи за самоличност" в районните полицейски управления в София и на булевард "Мария Луиза" 48 днес са с удължено работно време. Гишетата ще бъдат отворени, докато има граждани, желаещи да бъдат обслужени.

Административните услуги, свързани с издаване на лични документи, в това число и свидетелства за управление на моторни превозни средства, работят със забавяне, съобщиха по-рано от пресцентъра на МВР. Причината беше възникнал тази сутрин технически проблем в информационната система за издаване на документи, който спря работата ѝ за няколко часа .

Само в столичният КАТ потърпевшите от срива бяха стотици. Всеки ден между 600 и 1000 подават заявления или идват да получават книжките си. Сривът е от тази сутрин и на практика касае цялата страна. Повечето от хората, които чакаха за документи си в сградата на "Пътна полиция", се ядосваха, че липсва конкретна информация кога ще се оправи проблемът.

"От час и половина стоя тук. Системата на КАТ не работи, не мога да си взема свидетелството за управление на МПС. Изключително много съм ядосан".

Младен Петров от служба "Компютърни и информационни системи" в министерството:

"В момента правим всичко необходимо, за да възстановим работоспособността на системата. Констатиран е конкретният проблем за това какво не работи от системата, и това единствено невъзможността при издаване на нови документи за самоличност и съответно шофьорски книжки да се обърне клиентското приложение към базата данни".

От вътрешното министерство се извиниха на гражданите за причиненото неудобство.

От МВР уверяват, че ще направят всичко възможно проблемът да бъде отстранен до края на деня.

В звената за издаване на лични документи няма големи опашки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари