Нова размяна на военнопленници между Москва и Киев

0
Русия размени 45 украински военнопленници за трима пленени от Украйна руски пилоти
Русия размени 45 украински военнопленници за трима пленени от Украйна руски пилоти Снимка: АР / архив

Русия размени 45 украински военнопленници за трима пленени от Украйна руски пилоти

Руското министерство на отбраната заяви, че трима пилоти от руските военновъздушни сили са били освободени "в резултат на труден процес на преговори" с Киев, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Украйна съобщи, че от руски плен са освободени 45 украински военнопленници, бойци от батальон "Азов", пленени по време на битката за Мариупол, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че нито една от двете страни не е дала пълна информация за тази поредна размяна на военнопленници.

Освободените украински военнопленници включват 42-ма мъже и три жени от батальон "Азов", написа в "Телеграм" ръководителят на президентската канцелария в Киев Андрий Ермак.

Размяната се различава от много други такива размени на военнопленници в миналото, тъй като броят на освободените от плен руснаци и украинци обикновено е бил приблизително равен, отбелязва ДПА.

Русия нахлу в Украйна на 24 февруари 2022 г. и в момента окупира около 20% от украинската територия, включително полуостров Крим, който през 2014 г. бе анексиран от Москва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    До 2
    Известно е, че когато чрез шведския Червен кръст предложили на Сталин да замени сина си Яков за пленения при Сталинград фелдмаршал Паулус, Сталин отговорил: „Не заменям маршал за войник.”
  • 4
    2
    до 1
    Да помислим - 1 кашик се обучава за 2-3 седмици, но пилот не ставаш за толкова време...Като в шаха - стойността на офицера е по-голяма от стойността на пешката.
  • 3
    1
    На война, като на война.
    45 войника, па макар и да са коравите "азовци" заменят за 3-ма авиатора, пък ако ще да са и космонавти? Явно 1 от тримата пилоти ще да е син на някой от Кремъл.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари