Нова порция студ

3
Още седмица температурите ще бъдат минус 10 градуса
Още седмица температурите ще бъдат минус 10 градуса

След слънчевите, но студени почивни дни, през последната седмица на януари ни очаква нова порция температури под нулата, вятър и валежи.

Това прогнозират синоптиците от НИМХ при БАН. Новата седмица ще започне със заоблачаване, но в понеделник не се очакват валежи. Минималните температури ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса, а максималните между минус 6 и 5 градуса, за Русе очакваната максимална температура ще бъде около минус 3 градуса.

Във вторник – 24 януари, започват отново валежи. От юг ще завали първоначално дъжд, а в планините сняг, като през нощта срещу сряда с понижението на температурите дъждът навсякъде ще премине в сняг. Сутрешните температури във вторник ще бъдат между минус 12 и минус 7 градуса, а дневните между минус 3 и 6 градуса над нулата. Като отрицателни ще бъдат дневните температури в Северна и част от Западна България, а положителни в Южна и Източна България.

В сряда – 25 януари, с понижението на температурите валежите навсякъде ще са от сняг и ще продължат през целия ден, като по-интензивни се очаква да бъдат в Северна и Централна България.

В четвъртък – 26 януари, снеговалежите навсякъде ще спрат, ще се изясни и сутрешните температури ще бъдат между минус 10 и минус 6 градуса, а дневните между минус 2 и 0 градуса.

В петък – 27 януари, съществена промяна във времето не се очаква. Ще има разкъсана облачност, с по-ниски сутрешни температури, особено в Северна и Централна България. На места там живакът в термометрите ще падне до минус 13 – минус 14 градуса. Максималните температури ще бъдат между минус 4 и 2 градуса над нулата. За София минималната температура ще бъде около минус 6 градуса, а максималната около минус 1 градус.

В събота и неделя се очакват минимални температури между минус 10 и минус 5 градуса, а максималните между минус 3 и 2 градуса над нулата. Ще бъде и предимно слънчево.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари