Нова криомания за отслабване прати козметичка на оня свят

0
Разследващите предполагат, че козметичката е ползвала камерата без чужда помощ и наблюдение
Разследващите предполагат, че козметичката е ползвала камерата без чужда помощ и наблюдение

24-годишна управителка на салон за красота замръзна до смърт в криокамера, след като без да иска се заключи в машината и температурите паднали до минус 240 градуса по Фаренхайт (-151 по Целзий).

Челси Ейк, мениджърка на салон за красота в щата Невада, е била намерена мъртва от други служители, съобщава Ен Би Си. Според първоначалните данни, Ейк може да е използвала машината без чужда асистенция и може да се е задушила, докато е била вътре, пише Novini.bg.

Властите от Администрацията за трудова безопасност и здраве посочват, че, според тях, Ейк е била в камерата около 10 часа. Whole Body Cryotherapy е новата мания, наречена криотерапия, която е завладяла САЩ.

Тя предлага на клиентите отслабване за 3 минути при свръхниски температури, пише в. „Дейли мирър”. Официалното име на процедурата е Whole Body Cryotherapy.

Тя се превърна в голям хит в Ню Йорк. Клиентът се подлага на "дълбоко замразяване" при температура от минус 160 градуса по Целзий, която се постига с течен азот. Екстремният студ вкарва организма в „режим на оцеляване”.

Тогава кръвта се изпълва с кислород и ензими, а това ускорява метаболизма и топенето на калории. Преминалите през сеанса не само че бързо отслабват, а се чувстват и пълни с енергия.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари