Нова измама: Източват банкови карти от името на Еконт

6
Бургазлия се опитал да продаде пералня, но за малко да попадне в капана
Бургазлия се опитал да продаде пералня, но за малко да попадне в капана

Бургазлия се опитал да продаде пералня, но за малко да попадне в капана

Нова измама, използвайки името на куриерската фирма Еконт, плъзна из интернет. Това алармира бургазлията Иван П., който за малко да попадне в капана, съобщи „Флагман“.

„В платформа за електронна търговия публикувах обява за продажба на пералня за 250 лева. С мен по вайбър се свърза една жена. Уж не ѝ е било удобно да говори, затова държеше само да си пишем. Прати ми линк за завършване на поръчката, писа ми да проследя получаването. Видях, че сайтът е на куриерската фирма Еконт. Отвори ми се една страница, в която трябваше да въведа номера на дебитната карта. Замислих се защо като продавач трябва да въведа каквито и да било данни на банковата ми сметка. Тук идва тънкият момент! Видях, че сайтът, който купувачката ми е изпратила, е огледален на еконт. Тънкият момент е, че след .bg или .com има продължение“, обяснява Иван П.

След като разбрал, че става въпрос за измамна схема, той прекратил попълването на бланката. Опитал се да се свърже с жената, уж потенциалната купувачка, но е блокирала номера му.

Той предупреждава всички, които продават или купуват през интернет, да бъдат много внимателни.

„С тази схема някой много лесно може да се залъже. А въведе ли си данните, вероятно ще му бъде източена цялата карта“, пише още потърпевшият.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Ахмед Доган
    Това върви от 4 години тоя сега се усетил, след фирмено обучение за допинг хахахаха
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари