Нов закон вкарва деца в затвора

0
Одобриха закон, позволяващ изпращане на деца на 12-годишна възраст в затвора за терористични прояви
Одобриха закон, позволяващ изпращане на деца на 12-годишна възраст в затвора за терористични прояви

Израелските депутати одобриха закон, позволяващ изпращане на деца на 12-годишна възраст в затвора за терористични прояви след зачестилите атаки от палестински младежи, съобщи „Франс прес”, цитирани от News.bg.

В съобщението се казва, че прокараният във вторник вечерта на второ и трето четене Закон за младежта позволява на властите да вкарват в затвора деца на възраст под 14 години, ако бъдат осъдени за сериозни престъпления като убийство, опит за убийство или тероризъм. Допълва се, че с оглед на извършените през последните месеци атаки „се изисква по-агресивен подход, включително и към непълнолетни”.

Законопроектът е внесен от управляващата дясна партия „Ликуд”. Според Анат Берко, депутат от партията на премиера Бенямин Нетаняху, „тези, които убиват с нож в сърцето няма значение дали са деца на 12 или 15 години”.

От октомври 2015 година до днес при насилие са убити 218 палестинци, 34 израелци, двама американци, един от Еритрея и един суданец, според осведомителната агенция. Повечето от нападателите са млади хора, включително тинейджъри.

Източник: News.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари