Нов вид бонбони на Нестле ще се произвеждат у нас

1
В дражетата с шоколадова сърцевина в цветни капсули се използват естествени съставки като куркума, цвекло, спирулина, малц;, шарфан и други
В дражетата с шоколадова сърцевина в цветни капсули се използват естествени съставки като куркума, цвекло, спирулина, малц;, шарфан и други Снимка: Столична община

Нова производствена линия Nestle Smarties бе пусната в експлоатация днес в София

Новите бонбони са предназначени за локалния пазар и за 10 европейски държави. „За нас е чест да отворим завесата пред вас за новото производство на Smarties® - вторият международен бранд, който ще се произвежда в България. Това повдига стандартите за производство и поставя икономиката на страната ни на друго ниво. Последната инвестиция за Smarties® от 19 000 000 лв. и разкриването на 75 нови работни места в момент на световна криза, когато изчезват бизнеси и хора губят работата си, добива още по-голямо значение като съвкупно въздействие върху икономиката и пазара на труда.“ – каза г-н Петър Стоилов, изпълнителен директор на Нестле България.

В производството на новият продукт– дражета с шоколадова сърцевина в цветни капсули се използват естествени съставки като куркума, цвекло, спирулина, малц;, шарфан и други, а опаковката е от 100% рециклируема хартия, споделиха от компанията.

Столичният кмет поздрави компанията за направената инвестиция. Част от компаниите, които се развиват успешно в ситуация на пандемия в София са занимават с логистика, управление на бизнес процеси, автомобилен софтуер, автономни самолети, онлайн търговия, фармация и производство. Стойността на произведената през 2020 г. продукция в София-град, е почти двойно по-висока от средното за страната – 50,4 хил. лв. на човек при 25,9 хил. лв. средно на човек за България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари