Нов успех на „Дунав“ срещу „Черноморец“ Балчик

1

„Дунав“ победи с 1:0 „Черноморец“ Балчик в Русе.

Срещата се игра на основното игрище на комплекса в русенския квартал „Здравец“ и бе излъчвана в пряко предаване по канала FCDLive в официалната страница на „Драконите“ във Фейсбук. Това е втора победа над същия съперник за младия тим, воден от Мартин Цирков, след успеха с 3:0 за Купата на Аматьорската лига.

Преди началото на мача с минута мълчание бе почетена паметта на приятеля на “Дунав” и бивш футболист на отбора Калоян Копчев, който почина на 45 г. на 8 април 2021, съобщиха от клуба.

Гостите бяха по-активни и владееха повече топката в началото. Младите и бързи футболисти на „Дунав“ отговориха на това с опасни контраатаки. При една от тях Преслав Петков бе изведен сам срещу противниковия вратар, но Павлин Евтимов успя да спаси. Малко по-късно и Атанас Стамболов бе близо до целта, но нямаше шанс. Домакините постепенно поизравниха играта и преместиха действията по-далеч от Винченцо Ангелов.

Целият мач можете да изгледате ТУК

В 28-ата минута Преслав Петков опита и директен изстрел от пряк свободен удар отдясно на вратата на „Черноморец“, но Павлин Евтимов отново успя да опази вратата си. До почивката липсваха други опасности пред двете врати и резултатът остана 0:0.

Първото положение за отбелязване на гол след подновяването на играта създаде тимът от Балчик в 52-ата минута. Техен футболист бе изведен сам срещу Ангелов отляво и опита да го прехвърли, но русенският вратар докосна топката, което позволи след това и Диян Димов да му помогне и да неутрализира опасността. В 60-ата минута Пламен Иванов успя да се измъкне на свой ред сам срещу Павлин Евтимов, но ударът му не затрудни стража на гостите. В 68-ата минута Иван Иванов от „Черноморец“ бе намерен на границата на малкото наказателно поле на „Дунав“ от Мартин Татаров и стреля в горния ляв ъгъл, но с блестящата си проява Винченцо Ангелов отрази удара.

В 74-ата минута се стигна и до попадение. Поредната дунавска атака бе завършена от Симеон Иванов, който бе най-съобразителен в наказателното поле на съперника и отбеляза за 1:0. В 80-ата минута Александър Кирилов бе много близо до това да удвои преднината на „Драконите“, след като влезе в наказателното поле на гостите и стреля, но Евтимов изби топката в ъглов удар.

В 85-ата минута „Черноморец“ остана с играч по-малко на терена, след като Кристиян Георгиев ритна в гръб Албер Силвиев при борбата за за спорна топка. До края резултатът остана непроменен, а двата отбора завършиха с по 10 играчи, след като в добавеното време завърналият се след травма Александър Кирилов получи нова контузия.

„Дунав“ Русе: Винченцо Ангелов, Мерт Тасим, Диян Димов, Кристиян Маринов, Димитър Тодоров, Албер Силвиев, Пламен Иванов, Огнян Николов /57 мин. – Александър Кирилов/, Атанас Стамболов /86 мин. – Теодор Иванов/, Преслав Петков /72 мин. – Константин Митев/, Симеон Иванов /86 мин. – Преслав Папарков/.

„Черноморец“ Балчик: Павлин Евтимов, Иван Иванов, Кристиян Калудов, Ивайло Минчев, Даниел Георгиев, Тодор Вълканов, Кристиян Георгиев, Данаил Димов, Румен Николов, Кристиан Пешков, Мартин Татаров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари