Нов циклон носи дъжд на целия Балкански полуостров

0
Възможни са и гръмотевични бури да се образуват на 5-ти март
Възможни са и гръмотевични бури да се образуват на 5-ти март

Възможни са и гръмотевични бури да се образуват на 5-ти март

Силен средиземноморски циклон ще определя облачното и дъждовно време на целия Балкански полуостров на 4-ти и 5-ти март, сочат новите данни, анализирани от Meteo Balkans.

Точното разпределение на валежите зависи и от траекторията на циклоните, но към този момент (дата на прогнозата: 01.03) - значителни валежи от дъжд се очакват над Югозападна и Централна България. Възможни са и гръмотевични бури да се образуват на 5-ти март, над Южна и Югоизточна България.

През деня на 5-ти март вятърът в Дунавската равнина отново ще се ориентира от северозапад, до временно силен, и с него ще прониква по-студен въздух, а с понижението на температурите до вечерта по високите западни полета дъждът ще се примесва със сняг, но не се очаква съществени валежи от сняг.

Влошаване на времето над южната ни съседка ще настъпи още в понеделник (04.03). Очакваме гръмотевични бури по крайбрежната ивица на Адриатическо и Йонийско море, полуостров Пелопонес, както и над Албания. Валежите ще са съпроводени от гръмотевични бури. Валежите до вечерта ще обхванат почти целия полуостров, а през нощта срещу 5-ти март и нашата страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари