Нов тип инсталация ще намали разходите ни за ток до 8 пъти

0
Тя е един от хитовите експонати на специализираната изложба „Енеко“
Тя е един от хитовите експонати на специализираната изложба „Енеко“

Система, която намалява разходите за електроенергия до осем пъти, ще бъде представена за първи път в България по време на Международния технически панаир в Пловдив от 26 септември до 1 октомври 2016 година, пише Агро новините.

Тя е един от хитовите експонати на специализираната изложба „Енеко“.

Системата осигурява целогодишно затопляне, охлаждане и гореща вода, като черпи енергия от слънцето, въздуха и почвата. Загубата на топлина е минимална, тъй като се прилага слънчево-въздушен топлоприемник, който е единствен в света.

Изобретението на финландската компания PolarSol може да се използва в промишлени, жилищни, селскостопански и обществени сгради. Инсталацията произвежда най-евтината енергия и е екологично чиста, твърдят изложителите.

Това е една от многото иновации, подобряващи енергийната ефективност, които ще бъдат демонстрирани на Международния технически панаир. Посетителите на ЕСЕН 2016 ще видят за първи път изложба за роботи и роботизирани системи „Робохайтех“ и специално обособена зона за агротехника.

Гостите отново имат възможност да се запознаят с последно поколение изделия от областта на машиностроенето, електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, управлението на водите, информационните технологии, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилостроенето.

Очаква се броят на посетителите от България и Европа да достигне 40 000.

Източник: Агро Новините
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари