Нов ръст в цените на основни храни у нас

0
Да направим хляб или да сложим сладкиш на трапезата също ни излиза по-солено от миналата зима
Да направим хляб или да сложим сладкиш на трапезата също ни излиза по-солено от миналата зима Видео: NOVA

Най-много са поскъпнали зеленчуците

Нов ръст в цените на основни хранителни стоки. По-големите разходи за отопление очаквано се отразиха и на семейния бюджет. Ежедневните покупки – от пазара или супермаркета – все повече натежават на бюджета ни. За последната една година така наречената потребителска кошница е поскъпнала средно със 17 на сто. Тоест, ако през януари 2021 г. сме отделяли 75 лева – днес пазарът ще ни струва 88, показа проверка на NOVA

Най-тежък е ударът върху джоба ни при зеленчуците. С над 50% са скочили цените на вносните домати и червените чушки. Осезаемо по-скъпи са и краставиците, морковите и зелето. Единственият зеленчук, който е по-изгоден спрямо миналия януари е зелената чушка.

Да направим хляб или да сложим сладкиш на трапезата също ни излиза по-солено от миналата зима – олиото и брашното са скочили с над 30% за година. Поскъпнали са още млечните продукти и захарта.

Сезонът на зимнината – при минусовите температури българинът разчита на туршии, докато цените на традиционните продукти за салата скачат до рекордни нива.

Увеличението забелязва и Станислав го забелязва на сергията си. Споделя, че никога не е продавал толкова скъпа продукция. Въпреки че цените отдавна вървят нагоре, инфлацията продължава да учудва потребителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари