Нов проблем с украински бежанци край морето

0
Вече трети ден бежанците са оставени без топла храна и са принудени да купуват хляб и колбаси за децата си
Вече трети ден бежанците са оставени без топла храна и са принудени да купуват хляб и колбаси за децата си

Вече трети ден бежанците са оставени без топла храна и са принудени да купуват хляб и колбаси за децата си

Над 300 бежанци в Китен - без осигурена храна. Те са принудени да купуват хляб и колбаси за децата си от местните магазини

Нов проблем с украински бежанци край морето. Над 300 от тях се оказаха без осигурена храна в държавна база в Китен. Вече трети ден бежанците са оставени без топла храна и са принудени да купуват хляб и колбаси за децата си от местните магазини, предаде NOVA.

Причината за неуредиците е липсата на персонал в почивната станция, който да поеме приготвянето на топла храна. В базата са получили уверение, че ще им бъдат доставени продукти от БЧК, с които да започне изхранването.

Лена е една от настанените там украинки. По думите ѝ жените са готови да готвят от тези продукти, които ще бъдат донесени, но за това трябва да им се плаща заплата. „Ако в България няма ресурс да изпратят сътрудници, то ние сме готови тук да намерим сътрудници, но е нужно финансиране за положения труд”, допълни тя.

Георги Стоянов, който е снабдител в базата, заяви, че в момента се търсят български работници за кухнята, което било голям проблем, защото хотелите, които са по Черноморието предлагат заплата над 1000 лева, а те нямало как да предложат такова възнаграждение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    9
    Spermaman
    у$сраинцити са у$сраха Нека Великия Путин да ви вземе цялата у$сранска кочина.
  • -7
    8
    ХАХАХАХАХАХАХА
    Идеална статия да кълват тъпите рашистки тролчета! Хрупат фалшивите новини като топъл хляб! Сами не се усещат колко са жалки и кухи!
  • 10
    7
    Чакай, чакай
    Като искаш заплата, започвай да си плащаш осигуровките за нея, тока, водата, наем за жилище, цена на хранителни продукти и т.н. Егати безпределната наглост! Ти му подаваш пръст, то ти отхапва ръката!
  • 9
    6
    Русенец
    Тези укри толкова ме дразнят вече… ВЪН МРЪСНИ БЛЯДОВЕ ! ВЪН !
  • 14
    5
    За какво говорим
    Като прочетох статията, 10 минути стоях и гледах като "теле е железница" Е, няма такава наглост! Това вече прилича на заговор, на нарочни действия. Вървете на майната си! Например в западна окрайна (без уважение и с малки букви). Там война няма! Тя е по "лявото побережие". Тези земи, които завинаги са загубени за окрайната.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари