Нов пожар на ферибота „Юрофери Олимпия“

0
Според информацията пожарът не е голям, но от вътрешността на кораба излиза пушек
Според информацията пожарът не е голям, но от вътрешността на кораба излиза пушек Видео: NOVA

За нов пожар, възникнал на ферибота „Юрофери Олимпия“, горял край остров Корфу в Йонийско море

Според информацията пожарът не е голям, но от вътрешността на кораба излиза пушек, съобщава NOVA

След много усилия в последните дни вратите на ферибота бяха отворени, за да бъдат преместени изгорелите превозни средства. Влезлият кислород обаче вероятно е довел до възникването на ново огнище.

В момента пожарни екипи се опитват да потушат огъня. След това се предвижда проветряване на плавателния съд и продължаване на спасителните действия.

Корабът се запали на 18 февруари рано сутринта в района на остров Корфу. Фериботът извършваше курс между Гърция и Италия с 290 пътници и екипаж на борда.

В първите часове след инцидента повечето пътници бяха евакуирани. Други трима души, сред които един българин, бяха спасени в дните след пожара.

Единадесет души се водеха в неизвестност, седем от които българи.

Тяло на гръцки шофьор беше открито докато се провеждаше спасителна операция в района на Корфу. След като корабът беше изтеглен до пристанището Астакос, бяха открити още седем тела. В момента в неизвестност все още се водят трима души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари