Нов пазар ще се изгражда в русенския квартал „Чародейка Север“

7
Намеренията за развитието на „Общински пазари“ - Русе трябва да се гласуват от общинските съветници
Намеренията за развитието на „Общински пазари“ - Русе трябва да се гласуват от общинските съветници

Намеренията за развитието на „Общински пазари“ - Русе трябва да се гласуват от общинските съветници

Амбициозна инвестиционна програма предлага „Общински пазари“ в Русе за периода 2024– 2026 година. Тя е свързана с облагородяване на стопанисваните пазари, както и осъществяването на разработени и готови проекти, за да се привличат още наематели, да има повече възможности за настоящите клиенти и да се поддържа жив интересът на купувачите към пазарите в града. Намеренията за развитието на дружеството трябва да се гласуват от общинските съветници, пише Русе Медиа.

В инвестиционната програма за 2024 година се предвижда проучване възможността и изграждане на нов пазар или концентрирани търговски обекти за сувенири или бързо оборотни стоки на места, където не съществуват такива обекти и има концентрация на туристически групи. Такава зона е избрана на площад „Европа“, около Дунав мост.

През 2025 година се предвижда изграждане на нов пазар в кв. „Чародейка Север“, в близост до пресечната точка на улица „Филип Станиславов“ и улица „Зорница“.

През 2026 година е заложено изграждане на нови навесни конструкции на 14 търговски маси на пазар „Иван Вазов“ и 8 на пазар „Лилия“, както и изграждане на нов пазар и павилиони в кв. „Дружба 3“.

През 2023 година общинското търговско дружество стартира дейностите по изграждане на територията на Младежки парк в град Русе на многофункционален плувен комплекс, включващ спортни съоръжения за плуване и търговско-развлекателни площи. В него ще има масажни помещения, парна баня, закрит, открит и детски басейни, кафетерия, фитнес зала, офис част, заведение за обществено хранене и развлечения, магазин, оперирани с търговска насоченост и стопанска инициатива. Инвестицията е съвместен проект с Община Русе и Регионалния фонд за градско развитие и предвижда „Общински пазари“ ЕООД да стопанисва плувния комплекс след реализацията му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    20 линия
    На девятката завзеха паркинга и цъфна едно лайно.Пазар ли е или някой с чужда пита помен прави? Поне да е като хората направено.Такива туристически забележителности се творят? Там освен местните друга забележителност няма.
  • 2
    5
    Бивш Хайван
    От безнаказанност и липса на контрол общинарите така са се разхлестили и такива тъпотии и глупости творят че даже и не усещат вече размера на играчките с които си играят закупени от секс магазина от предният и по,по предният мандат.Нещо е време за сметна палата и данъчни ревизии и тем подобни фалшиви проверки и комисии.Ало София?Ало,ало....за десет години назад поне.Какво стана?
  • 4
    4
    Аз данък няма да платя на...
    Като съберете първо от ромите с незаконните палати, дето не ги пипате с години, но са социал, тогава потърсете и останалите дето плащаме редовно! Мунчо градът ти потъна в боклук и стана гето и ти го превърна в такова !
  • 7
    3
    Ебандуране
    При циганите пазар не се прави
  • 5
    2

    Пазари под път и над път.....само оттам може да се краде, както при строителство, така и след това,, а от .аптеки, мед.кабинети, дет.площадки ...не можее...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари