Планират откриването на нови пазари в Русе

6
Нов покрит пазар ще има в кв. „Чародейка север“
Нов покрит пазар ще има в кв. „Чародейка север“ Снимка: Община Русе

Общинските лечебни заведения планират да инвестират в материалната база, в закупуване на медицинска апаратура и техника, както и в повишаване квалификацията на персонала

Значителни инвестиции в материалната база и повишаване квалификацията на персонала планират общинските търговски дружества със 100% общинско участие в капитала. Това стана ясно от провелата се балансова комисия, оценяваща финансово-икономическите им резултати в Русе, съобщиха от Община Русе.

7 от общо осемте дружества приключват годината с положителен финансов резултат. Това са „Общински пазари” и шест лечебни заведения - “Диагностично консултативен център 1 – Русе”, „Медицински център 1 – Русе”, „Център по дентална медицина 1 – Русе”, „Център за психично здраве – Русе”, „Комплексен онкологичен център – Русе” и „Специализирана болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания д-р Димитър Граматиков – Русе”.

Единственото дружество, което не реализира положителен баланс за 2022 г., е „Общински транспорт – Русе“ ЕАД, което се обяснява със социалната функция, която то изпълнява.

Дружеството „Общински пазари”, което стопанисва 15 търговски обекта, за поредна година реализира счетоводна печалба. За 2022 г. тя е в размер на 73 хил. лева. Приходите са формирани основно от отдаване под наем на търговски площи и съоръжения, като през изтеклата година дружеството е внесло в бюджета на Община Русе 320 хил. лева, от които дивидент в размер на 103 000 лв. През отчетния период то реализира инвестиционната си програма с реконструкция на Централния пазар, ремонтиране и обновяване на пазар „Сан Стефано“ и изграждане на ново търговско помещение. Дружеството е ангажирано и с организирането на Ледената пързалка и Русенския пролетен панаир, превърнали се в традиционно развлечение на русенци.

През тази година от “Общински пазари” възнамеряват да реализират няколко проекта, свързани с изграждане на нов покрит пазар в кв. „Чародейка север“, втори етап от реконструкцията на Централния пазар, изграждане на нов пазар в района на Дунав мост и благоустрояване на пазар „Иван Вазов“ и пазар „Лилия“.

Управителите на лечебните заведения представиха пред комисията своите намерения през текущата година да направят инвестиции в материалната база, в закупуване на медицинска апаратура и техника, както и в повишаване квалификацията на персонала.

Комисията ще предложи на Общинския съвет всички общински търговски дружества да бъдат освободени от внасяне на дивидент за финансовата 2022 г. в бюджета на Община Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    10
    ПАЗАРджик
    Днес се открива ПрендчофЛазар. Ще се продават илюзии и обещания на килограм.
  • 4
    9
    Вени
    Закритият пазар в Чародейка север ще бъде срещу "Артистика" , на улица "Изгрев". Тази част на комплекса наистина се нуждае от урбанизация!
  • 11
    8
    A3
    Има ли паркинг, има пазар, няма паркинг, няма пазар!
  • 12
    7
    Граждани
    Трябва да има още, това са много комисионни за кмета и Кунчо, е той кмета обира каймака, но все си облизват пръстите около него дружките на кмета!
  • 11
    6
    хмL
    До кметските избори още пазари ще се открият...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари