Нов лапсус: Джо Байдън обърка Камбоджа с Колумбия

0
Президентът на САЩ допусна същия лапсус, когато говори пред журналисти, преди да потегли за Камбоджа
Президентът на САЩ допусна същия лапсус, когато говори пред журналисти, преди да потегли за Камбоджа

Президентът на САЩ допусна същия лапсус, когато говори пред журналисти, преди да потегли за Камбоджа

Лапсус на президента на САЩ Джо Байдън по време на срещата на върха на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) в Пномпен се превърна в медийна новина, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Бих искал да благодаря на премиера за лидерската роля, която играе Колумбия като председател на АСЕАН", заяви Байдън при откриването на срещата на върха на АСЕАН в камбоджанската столица, седнал до премиера на Камбоджа Хун Сен. Всъщност Камбоджа е ротационен председател на АСЕАН, а Колумбия дори не членува в групата, предвид факта че част от съвсем друг географски регион на света.

Изглежда, че Колумбия по някаква причина не излиза от мислите на Байдън, защото той допусна същия лапсус, когато говори пред журналисти, преди да потегли за Камбоджа, откъдето започна обиколката му в Азия за участие в три срещи на върха. "Потеглям за Колумбия", заяви той, но после бързо се коригира.

Лапсусът припомни и още по-сериозен гаф на вицепрезидентката Камала Харис. По време на визита на демилитаризираната зона, разделяща Северна от Южна Корея, тя заяви, че САЩ имат съюз със Северна Корея и това е един силен и траен съюз, припомня Франс прес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари