Нов курс за парамедици в УМБАЛ "Канев"

3
Курсът е с продължителност 960ч., като са предвидени часове по теория и практика, уточниха от болницата
Курсът е с продължителност 960ч., като са предвидени часове по теория и практика, уточниха от болницата

Център за професионално обучение (ЦПО) към Университетска болница „Канев“ набира желаещи да запишат нов курс за специалност „Транспортиране на пострадали и болни хора, оказване на първа помощ и асистиране в спешни отделения“ – трета степен на професионална квалификация на професията „Парамедик“.

Курсът е с продължителност 960ч., като са предвидени часове по теория и практика. Преподаватели са служители на УМБАЛКанев“, с дългогодишна практика и опит с образователно-квалификационна степен в направления „Медицина“ и „Здравни грижи“. База за обучение на теоритичните занятия е конферентната зала на лечебното заведение, а практическите занятия се провеждат в отделенията на болницата. Обучението завършва с полагането на два изпита по теория и практика и издаване на съответния законоустановен документ, съобразен с законодателството на Република България.

Изисквания към кандидатите: Завършено средно образование или придобито право за явяване на държавни зрелостни изпити, както и свидетелство за правоуправление на МПС (категория B).

Срокът за обучение е приблизително 1 година, като са предвидени часове по практика и теория. Графикът за провеждане на занятията е съобразен с курсистите, за да е удобно да посещават редовно лекциите и упражненията си, без това да влияе на останалите им лични и професионални ангажименти. 

Парамедикът осъществява дейности по оказване на първа помощ, свързани с първоначална оценка и поддържане на основните жизнени функции и с осигуряване на специализиран транспорт до лечебно заведение. Оказването на спешна помощ на пациенти в спешно състояние изисква висока степен на отговорност и благонадеждност.

Към лечебното заведение има лицензиран Център за професионално обучение от 2016г.

На 24 януари 2019г. се дипломира първия курс от 10 обучени парамедици. През месец март 2020г. се очаква 12-те курсистите, които се обучават в момента да се дипломират успешно.

Желаещите да се запишат или да получат повече информация могат да го направят всеки делничен ден между 08:00 и 16:00ч., като се свържат със Снежана Иванова на телефон: 0879 007 627 или пратят имейл на: [email protected].

Повече информация можете да получите ТУК

Краен срок за записване: 31.01.2020г

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари