Нов колективен трудов договор ще действа в сферата на образованието

7
Настоящият колективен трудов договор няма финансови измерения
Настоящият колективен трудов договор няма финансови измерения Снимка: Община Русе

Настоящият колективен трудов договор няма финансови измерения

Нов общински колективен трудов договор в сферата на образованието бе сключен между Общината и социалните партньори.

Подписи положиха Райна Великова - председател на СРСНПБ, Станислав Георгиев – председател на Общинска секция за СДСОРБ, Пламен Атанасов – ОбщКС на СБУ, Гицка Харизанова – председател на РСО към КТ „Подкрепа“ и Елена Маждракова- председател на ОКС на НУС.

Настоящият колективен трудов договор няма финансови измерения и се подписва вследствие на сключения през декември 2022 г. отраслов Колективен трудов договор на национално равнище. Споразумението е между Министерството на образованието и науката и национално представителните синдикални и работодателски организации в системата на предучилищното и училищното образование. Неговото действие ще продължи до приемането на Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 г. Едва тогава измененията на учителските възнаграждения ще бъдат възможни.

На събитието присъства и председателят на СБУ д.ик.н. Янка Такева и Управителният съвет на СДСОРБ с председател Асен Александров, във връзка с провеждането на 3-дневен обучителен семинар в Русе.

Община Русе благодари на социалните партньори за градивния социален диалог.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    5
    Бат Генчо
    Нов колективен договор между различни поколения комунисти в образованието. Само с увеличения на заплати не става, иска се реформа за повишаване на качеството на образованието, което да се отрази на нивото на образованост на всички български деца. А несменяемата възрастна госпожа да спре да си прави пиар на гърба на българските учители и българското образование, то няма необходимост от динозаври от друга ера.
  • 3
    4
    Пацо
    Колкото аз съм генерал, толкова кака ти Роси богослов, да се маха, крайно време е!
  • 1
    3
    Вера
    Богословката много наперена, на какво отгоре.....
  • 6
    2
    русенец
    Роса обратното на острото и Аналтолчо обратното на кадърния нямат място на тези позиции!
  • 10
    1
    Русенец
    Тази мазна свиня Роситу Георгиева от вмро докога ще я търпите ??!?!? Какво точно е направила за образованието в Русе, освен, че яде по 7/8 еклера на обяд само....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари